Soja- och ingefärsmarinerad filé eller grekisk pytt i panna (ca 5-6 personer)
1 kg filé (Quorn-, soja- eller annan valfri filé som du föredrar.)
ca 1,8 kg potatis i klyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
2 röda lökar (eller gul)
rikligt med fetaost
Marinad
3-4 vitlöksklyftor, pressade
2-3 dl olja
2-3 tsk sambal oelek
4 msk soja
4 msk ingefära, riven
salt och svartpeppar
Skiva filén (jag lät quornfiléerna vara hela) och lägg det i marinaden, ca 1 dygn (ju längre desto bättre).
Smörj en form eller långpanna. Lägg potatisklyftor i botten och lägg filén över. Toppa med strimlad paprika, tunt strimlad lök och fetaost i små bitar. Gräddas 30-40 min i 210-220 grader.
I och med att quornfilé inte behöver värmas länge i ugnen lät jag potatisarna gräddas först i ca 15-20 min tills de var halvklara. Sedan lade jag på resten och lät alltihop gräddas i ytterligare 15-20 minuter.
Servera rätten med kall sås... blir som pricken över i:et. Njut!
Kall sås
8 dl crème fraiche
8 msk majonnäs
3-4 pressade vitlöksklyftor
4 tsk italiensk salladskrydda
några droppar pressad citron eller limesaft
(jag hittade receptet på http://amyspieceofcake.blogspot.se/ som förresten har väldigt många andra goda recept!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar